Entrevista en Vida Verda de Ràdio 4: “Residu Zero a Casa” i nova cultura del consum

toni-rne-4-vida-verda-pilar-sampietro

 

Diumenge passat, 23 d´octubre, vam estar amb la Mar Carrera de Pol·len Edicions a Ràdio 4, al programa “Vida Verda” de la Pilar Sampietro, molt recomanable.

Vam parlar sobre el llibre “Residu Zero a Casa” de la Bea Johnson, ple d´idees pràctiques i publicat recentment en català i properament en castellà per Pol·len.

La meva aportació consistia en oferir la meva visió i la d´Opcions, com una de les entitats referents a casa nostra en promoció dels canvis d´hàbits en consum i en la reflexió sobre el paper d´aquests canvis en les nostres vides i en els processos de canvi social.

Podeu escoltar l´àudio prement play a continuació o aquí (minut 32:45). 

 

Aquesta entrevista es dona en el marc de la col·laboració d´Opcions i la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (FPRC) amb Pol·len en l´edició del llibre (del que hem revisat el directori aportant recursos i enllaços adients als contexts català i espanyol) i en la seva promoció.

És un goig poder col·laborar amb actors diferents i complementaris com són una editorial com Pol·len (cooperativa d´economia solidària, com ho és Opcions) i una entitat social com l´FPRC, i poder comptar també (com va passar a l´acte de presentació a Barcelona, pots veure a baix el cartell) amb el suport de institucions com l´Ajuntament de Barcelona o l´Agència de Residus de Catalunya.

———————–

“Escoltem el so de les baldrigues però sobretot ens impregnem de la seva manera lleugera de viure, molt diferent a la humana. Si alguna cosa caracteritza la nostra era és aquesta ànsia de producció i acumulació d’objectes que arriba fins a extrems malaltissos en algunes zones d’occident. Bea Johnson vivia el somni americà, molt relacionat en tenir una gran casa plena d’objectes, 2 cotxes, 4 taules i 26 cadires. Avui, com menys té, més rica se sent. Ho explica en el llibre “Residu Zero a Casa” traduït al català per Esther Peñarrubia i editat per Pol·len en la seva col·lecció de producció neta. Ens acompanyen l’editora del llibre Mar Carrera i Toni Lodeiro membre de la Revista Opcions, destinada a reflexionar sobre el consum i els estils de vida transformadors.”

residu-zero-a-casa-tarjeto_presentacio_27092016_04
Cartell acte presentació llibre Residu Zero a Casa

Toni Lodeiro Zas

Divulgador (desde 2001) y consultor (desde 2015) en nueva cultura del consumo y políticas públicas para su impulso (Opcions Consultoría -y colaborador en Revista Opcions-) / Soporte técnico en el diseño y desarrollo de la "Estratègia d´Impuls del Consum Responsable 2016-2019" del Ayuntamiento de Barcelona / Autor del libro "Consumir menos, vivir mejor. Ideas prácticas para un consumo más consciente" (Txalaparta, 2008) y de "Som part del Canvi. Guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions" (2017) / Promotor de proyectos a través del Cercle de Consum Cooperatiu del Ateneu Cooperatiu de Barcelona (2018)

Deja un comentario